Monday, January 12, 2015

crunchy caramel almond @ Florentine Cookies

Tiba-tiba terasa nak membakar, haha janji ada bunyi. Memula igt nk buat cream puff tp mcm malas sbb byk step kan, so for the first time saya mencuba buatl crunchy caramel almond atau di kenali florentin cookies. so ada org minx resepi florentin cookeis ni so sy share kt sini je la.
Shopping bahan2, tepung florenta price RM16

Bahan-bahan
200 gm tepung Florenta
200 gm badam keping
100 gm kuaci hitam
20 gm bijan hitam

Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160 C selama 5 minit
Gaulkan dgn tepung florenta

Satukan semua bahan dalam bekas
Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna

Panaskan oven pada suhu 160C
Kemudian alas loyang dgn kertas kek, tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis
Bakar dalam oven selama 10 minit
Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan. Kene segera potong kalau dah keras makan patah2 sendiri je la
Siap di masak, yummeh meriah kan?

Simpan dalam bekas kedap udara.

Obviously biskut ni healthy and sedap. Cuma sedikit manis. But skali cuba mesti nak lg 😜😜😜

Selamat mencuba

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...