Sunday, October 23, 2016

Nasi Dagang Pak Malau, Langkawi


 
Nasi Dagang Pak Malau, langkawi
 
Berkat menggoggle dan mencari kedai makan area Langkawi ni ada terbaca mengenai Nasi Dagang Pak Malau, even dah viral pon kat FB dan dah masuk TV3, so harus lah kita serbu kan.
 
Kedai makan Pak Malau terletak di Mukim Ulu Melaka, Klu dalam waze or gps xde nama kedai (rasa ada) korang wazekan aje ke Makan mahsuri. atau masjid Bukit Temin. Kedai pak Malau ni seblah kiri sebelum tiba ke makam mahsuri. kompom nampak. Klu nk confrim kan kedai buka ke nk tempat hubungi no ni 012-271 1977 (Pak Malau). Isnin tutup yer.
 
Masa kami tiba masih awal pagi mmg cantik sgt2 padi yg menghijau luas terbentang, meja tepi sawah x dpt duduk hujan tp jgn risau sini meja byk dan service pon cepat. kalau musim cuti sekolah pasti penuh so harap bersabar tunggu meja yer.
 
Pemandangan sawah padi dr Kedai Nasi Dagang Pak Malau
Harga makanan pon ok lah xde lah mahal sgt. kami berdua makan total RM37. maybe sbb kambing kan mahal. tp ok je
So harga makanan dgn nasi dagang pak malau
  • Kambing kurma RM15
  • Ayam kampung RM13
  • Ayam goreng rempah RM8
  • Ayam Gulai Rm7
  • Daging kerutub RM8
  • Ikan Gulai RM7 
 
Set kami kambing tu tambahan jer

Geram tak makan pagi2 sejuk2 sambil mengdap sawah padi menghijau.
 
Kaunter bayaran
 So cara kami masa tu terus order kaunter cepat dan mudah. bagitahu duduk di mana yer senang nak hanta makanan. kalau xnak order kat kaunter pon boleh duduk akt meja je nnt dia amik order. tp x boleh pula tgk lauk pauk yg ada kan.
Seblom ke destinasi seterusnya kami sempat posin g, atas tu Gunung Raya yer.
So makanan di sini mmg memuaskan. of coz next time akan serbu lg.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...