Monday, October 15, 2012

Sahara Tent Restaurant, Bukit Bintang

Semalam g KL teman Cik Anis melawat anak buah dia.. So cute... Baby mana yg x comel kan... Haiah bile la nk ada baby ni đŸ˜ªcemana nn ada kawen pon belom. So otw to KL kitaorg makan zinger beger tg betul-betul macho tu. yes mmg macho ok!

Si our lunch kali ni dekat Sahara Tent Restaurant, middle east nye selera ok.. Asyik maka. Dima Dima je kt Melaka so now we try tmpt lak. The environment very cozy gitu, selesa and konsep mm dlm khemah arap. Yg xbest mcm bau asap rokok, excuse me dlm aircond pon leh isap rokok ke?
Photobucket Pictures, Images and Photos
Kat kerusi tepi tu leh tarik langsur so privacy la sket kan... Korang nk comolot pon leh dlm tu... Opsss i mean makan pkai molot...

Photobucket Pictures, Images and Photos
Igt malay tp xreti malay, rerupe myammar. Manis jer...

Ni la rupe menunyer...
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos
Ni nama nyer urmm xigt futus kot? Ada keropok kat atas.. Rasa ?? So-so jer

Photobucket Pictures, Images and Photos
For drinks we order tahreeb to kt sini xpgl tahreeb sini yogurt jer, masaaaaaaaammmm se masaaaaaam nyer.... Huhu not recommended tuk pembenci masam masam.

Photobucket Pictures, Images and Photos
As for main course we order kabsa lamb favourite sepanjang zaman. Rasanye rempah mmg kuat giler. Org kata sedap, Liz rasa biasa je cuz klu rempah terlalu byk ni mmg xberapa nk suker.. Dima nye light2 gitu... And daging kambing kabsa ni mcm xsebati dgn nasik...

Photobucket Pictures, Images and Photos
Ni plak kabsa chicken, xtaw la apa rasa tuan makan kate sedap..

Photobucket Pictures, Images and Photos
Abis makan kitaorg try minuman panas lak, ni nama nye tutkih coffee, aaaaa sgt pahit dan payau... Cawan kecik yg amat...

Photobucket Pictures, Images and Photos
Ni plak iolsnte normal jer, flat white mmg superb sedap hehehe

Photobucket Pictures, Images and Photos
Owh lupe nk letak awal2 side dish mushroom soup: xtaw rasa caner bukan iols yg makan.

So total pemakanan kitaorg adalah RM117++ huhuhu price dia mmg double price dr Dima la huhu... Anyway still a nice place to hang out and rasa yg lain dr lain..

Dekat ngn restaurant ni Lot 10 sooooooo saje melawat H&M yg di katakan besttttt sgt2.

Photobucket Pictures, Images and Photos
Sgt crowded dgn manusia, harga baju pon biasa saje design pon biasa jer... Huhu

So korang klu ni dtg sini, Sahara Tent Restaurant sile klik gps anda

Sahara Tent Restaurant
Hotel Fortuna 87 Jalan Berangan, Kuala Lumpur
GPS coordinates: 3.146665189025582 (Latitude), 101.71015977859497 (Longitude).

Sunday, October 14, 2012

Saturday my fun day... !!

What a day.... full day... pg td bgn sgt awal okeh.... so ajak my mum tuk sarapan kat Mee Bodo, tetibe teringin.... tp mandi manda kul 930 pg br gerak... kul 10.15pg still buka and ramai org kitaorg kene tunggu dlm 5 minit gk la... huhu... So terubat kerinduan kt Mee Bodo ni... (Refer post klik sini pasal mee bodo MEE BODO

Lepas makan g dataran jp... saje cuci-cuci mata... ponat jln dataran singgah Mahkota Parade... ni la pompuan jln je keje huhu... lepas tu lepak starbucks... untung jugak ada kad starbucks ni... air free kek pon free... just paid RM 12 for my drink, hot choc.. lain2 free nyah... pelik nape kek free...

me : dik nape ada kek free lak
dak : tak sure la kak... bulan ni bday akak ke?
me : aah bday akak..
dak : klu bday dpt la kek free kak

So ooo... da duduk tetibe terpikir... apahal lak bday ak bulan 10 ni, bukan ak lahir bulan 5 ke... hahaha... so terbukti la.. kadang-kadang otak ni jammed dan mls nk pikir hahaha...


So kat starbucks nimsignature hot chocolate dia best.... and red valvet dia so-so jer best lg kat coffee beans huhu.... lepas lepaking minum, jalan lagi seround dlm MP huhu... so budget nk blk tp singgah Jusco AEON Bandaraya lak... berriund2 jln... and tungu Cik Anis... here we go our favourite activity, MAKAN... and our temporary favourite place.. Asian Row Six...click here for previous post.

So i order for my mum pad thai, anis nasi ketuk ayam rendang and me.. vietnamese noodle soup (if I'm not mistaken). Sedap gk and my mum kurang suka itu pad thai so kesudahannye... my noodle soup di kebasnyer...


see look yummy rite? owh that taugeh tak tersentuh atau di sentuh langsung except for those sambal and limau jer... Ok my mum ckp anis sweet and baik hati soo....... hahaha point lepas ni ckp mana-mana g ngn anis...hehehe

So selepas menghantar my mum pulang and berehat sekejap... kul 6 kua lik, jalan-jalan kt Dataran lagi? ngn Cik Anis la.. huhu and dpt sambar ni tuk hadiah si dia.. suka nyer... huhu... sok nk cr kotak comel lak... hehehe i luv it...






Compartment dia pon ok comel... seswai ke tk org tua ni? hahaha confused jap...

malam lak, jumpe dak dak tempat kerja.. farewell tuk Cik Sarah.. TQ for everything, tuk ilmu-ilmu yg di turunkan... so wish you all the best for ur future... so mlm tu kitaorg lepaking at Pak Putra Nan Click Sini tuk Roti Nan Pak Putra. This time as usual klu kt sini order roti nan la, so i order Naan Cheese Garlic and Tandoori Chicken with Mango Lassi. argh heaven ok...


Mango Lassi


Chicken butter : nice but just so-so


Chicken Hyderabad (klu xslh eja la..) spicy and nice... rempah terasa...


Garlic Naan Cheese... slurrrrppp yummy.. Actually xbape suke makan kuah dal.. roti canai pon makan ngn kari.. ini kan naan, nasib baik ada solution len tandoori chicken or yg mcm kt atas tu so sgt sedap huhu... 1 ni kongsi ngn cik anis... hebat kan... huhu diet2


Tandoori Chicken.. slurrrp superyummeh....

Now I'm at home.. ready to sleep!

Here A little memory with Cik Sarah yg telah meninggalkan kami..


I really enjoying my day and i feel cite today hahaha... and I'm thanks god for the such a lovely day of my lifetime spend with my mum and a good friend of mine... Alhamdulillah...


p/s : perasan sgt comel ari ni!!



Thursday, October 11, 2012

Mc Donalds Port Dickson

ok setelah sekian lama xjejak kai ke Port Dickson aka PD akhirnye jejak.. igt nk cr food best best tp member ajak g mcD je.. wow PD mmg da byk berubah gile-gile... ada mcD k.. dlu xde.. and tmpt mcD sgt klasik tepu pantai duk tingkat atas sgt syahdu ditiup angin laut... PD ni klu cantik2 tmbh tarikan leh jd cm krabi kot... huhu

Photobucket Pictures, Images and Photos
McD 2 tingkat... sempoi lepak sini tepi pantai

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Wednesday, October 10, 2012

CrabTree & Evelyn Gift Set

Photobucket Pictures, Images and Photos
Comel and sgt wangi product crabtree and evelyn ni. This one dpt dr my friend, si Kepek huhu tq nyah very nice and i looooike it. Mmg est gune product ni tp syg betul nk gune huhu...

Photobucket Pictures, Images and Photos
the gift box.. wait ah nk buka dlm lak..

Photobucket Pictures, Images and Photos
Cute kan? Ada soap, shower gel and body lotion... Pssst xcukup body nk pkai lotion byk tu... Hahaha.. so kepek..next time free gift kasi iols lg... (korsng jgn pelik nama dia kepek)

Sushi King Bonanza RM2

Photobucket Pictures, Images and Photos
For the 1st time in my life, yup seriously in my life dpt mkn sushi king bonanza ni, RM2 per plate murah sgt murah hehehe jgn la
Korang dtg masa promo bonanza makan plate biru, xsilap plate bru RM2, rugi lo amik plate merah RM5-7 x igt lak...

Photobucket Pictures, Images and Photos
Ok mcm mana leh dpt makan sushi bonanza ni? X tersengaja pon igt kan beratur panjang to xde org sbb kedai nk tutup da. Kira reZeki terpijak la.
Ni sumer br RM8 hmm best best best!!


Tuesday, October 9, 2012

Row Six Retaurant, Jusco Melaka

Actually da 3 kali try makan kt sini and not even once fail me. Sedap hehehe so kat Row Six ada pelbagai jenis authentic food for asian. Some from Vietnam, Combodia, Thailand, Indonesia and Of course Malaysia itself.
Menarik kan? Row Six Restaurant ni terletak dalam Jusco baru aka AEON Bandaraya. So klu korang slalo pegi starbucks ke ada la dekta deret-deret situ sebalah vivo.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos
Siap ada baguette fresh depan mate uols ok heehe xpenah terlintas nk try lg, one day maybe hehe

Photobucket Pictures, Images and Photos
The best think is they got this think to call those waiter/waitress?? So takde suara nk pgl tekan jer... The worst thing is the wifi xleh connect. 3x kali dtg mmg xdpt pon wifi ni huhu... Hiasan je kot?

Photobucket Pictures, Images and Photos
Ini nama nye Mee Soba with Sweet Sour Chicken i think vietnam food? Not sure cause can't remember.. Sedap but sweet sour chicken tu xberapa nk kene sgn tekak. So next time nk try nk amik mee soba dgn lain sbb dia ada byk sgt jenis hehe.

Photobucket Pictures, Images and Photos
gaul-gaulkan Mee Soba tu untuk rasa yg sejati dan sebati... huhu

Photobucket Pictures, Images and Photos
Ni plak bihun goreng, of course la made in Malaysia hehehe... Biasa saja klu dtg sini nk mkn bihun g kedai kat umah sudah huhu tp ikut tekak sendiri la.

Photobucket Pictures, Images and Photos
Ni paling di cari-cari di rindu rindukan. Pad Thai, of course from Thailand. Mm the best of the best pad thai ni. Sedap gile-gile sebijik rasa mcm kt Krabi dlu.
Hmm nyum nyum.... Terasa kt tekak lgi ni... Blk ni nk mkn la huhu...

Photobucket Pictures, Images and Photos
korang kene gaulkan segala remoah ratus keliling pad thai ni... tadaaa sedpa babe xtipu...

Photobucket Pictures, Images and Photos
Ni plak Nasi Ketuk dgn Ayam Rendang... Sedap gk nasi warna biru cm nasi kerabu tp rasa nasi ayam, rendang pedas dan sedap cume telur tu failed mood nk makan tp ni ikut selera memasing la kan. Mmg sdap huhu boleh cube lg.

Photobucket Pictures, Images and Photos
Ni nama air Legend Lemongrass menarik? Mcm air soda herb tp xde laici or longan sedap hehehe..

Photobucket Pictures, Images and Photos
ni dessert yg agak sedap... Mango Sago... uh la la..mmengamit kemanisan buah mangga tu.. tp ni xbape manis mybe lom musim buah kot

Apa pon tempat ni mmg beat bangat mmg akan slalu jd port mkn la lepas ni and yg pasti tuk promosi pembukaan 20% discount. Untung sgt untung... Nyum nyum nk Pad thai...

Monday, October 8, 2012

William Kelana Jaya

Last friday night, repeat ini kedai lg William Kelana Jaya... huhu saja repeat sbb lom dpt feel apa yg best kt kedai William ni kan... so here i am again at William Kelana Jaya... penat betul drive dr Melaka ke Sepang ke Petaling Jaya ke CherAs ke Melaka... huhu but seriously i really love to drive.... mmg suke drive... klu korang nk I jadi driver uols ok jer... just call me maybe?
huhu... tp tp syarat nye must be automatic transmission .. nama pon perempuan kan huhu.... ops berbalik pada cerita William ni.. will i am? huhu

So this time I order Mee Raja Ayam, hasil pembacaan dari blog kawan-kawan ckp mee raja dekat william ni best so i think i should try it... so i order it, nk nn ayam pandan, budak ni ckp ayam pondan pon ada... so korang try la ayam pondan best kot?

Photobucket Pictures, Images and Photos

seriously ini sedap, mmg sedap dan sgt sedap just kurangkan sikit kicap bole x encik tukang masak? tp ayam pandan tu dia ayam goreng rempah kot lepas tu letak sos pandan kat atas so kurang sket rasanye.. huhu harba dlm RM15 kire ok la ko sbb sedap dan byk...

Photobucket Pictures, Images and Photos

my friend order mcm biasa kebiasaan dia dtg sini mesti Lasagna Meatball tah apa yg dia suke sgt oon xtaw..., harga da la RM30 huhu

Photobucket Pictures, Images and Photos

ok for drinks i order soda herb... nyum nyum... ni pon mmg sedap.. bu sampah sarap mmg byk and ice pon tinggi... tp tp buah longan mau 1 tin dia tuang kot... hehe tipu la rasa cm setgh tin jer...

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

another drink is avocado chocolate and mango yogurt
so this visit really worth it... rasa berbaloi... InsyaAllah next time wil come again here...

Tuesday, October 2, 2012

Grumpy Cat

Ari tu baca 9gag, baca ke? Tgk 9gag di waktu kebosanan, terjumpe sekor grumpy card yg grumpy giler... So jumpe kucen kawan yg puih ni pon gumpt dan besar tp sgt baik hehehe soooo cuteee

See how grumpy he is, da la besau besaq besar lg muka grumpy heehe but cute
This one the famous grumpy cat at 9gag

Monday, October 1, 2012

Restoran Melayu Melaka

Last week masa company shutdown, teman my friend bekerja... so time lunch saja try restoran batu, Restoran Melayu Melaka, Kg Morten berdekatan dgn asrama UiTM Bandar Melaka. Actually Restoran ni dah lama buka tp xpernah kesempatan nk pegi, ni lah ada masa nk pegi.
Konsep pemakanan dia adalah secara buffet, RM15 per head. Kira OK la kan? tp sbb tgh time diet makan sikit jer... huhu...
Environment kat sini pon selesa jer, Makanan boleh tahan la byk piihan worth la RM15 korang... ada ulam-ulam, kuih muih.. buah-buahan jer takde.. tp rasa da ok da...

Ni makanan kwn sy... mkn lah byk ijau!



Ni makanan sy, erk atas kata diet bwh xdiet dah... ok diet k nasi hanya 1/4 cup... lauk byk takpe... g pon yg byk tu mangga, ulam, terung, ada ayam rempah sikit ngn daging salai.. tu sahaja... ni xde ulang ok ni saja makanan wajib.. lepas tu repeat kuih muih jer huhu
Anyway tempat ni ok la... bagus tuk bwk org2 suke makan lunch byk2, later igt nk belanja family mkn sini la... huhu

p/s : lame giler xmakan nasi, tu jd org gile pilih lauk... sedap2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...