Monday, October 15, 2012

Sahara Tent Restaurant, Bukit Bintang

Semalam g KL teman Cik Anis melawat anak buah dia.. So cute... Baby mana yg x comel kan... Haiah bile la nk ada baby ni đŸ˜ªcemana nn ada kawen pon belom. So otw to KL kitaorg makan zinger beger tg betul-betul macho tu. yes mmg macho ok!

Si our lunch kali ni dekat Sahara Tent Restaurant, middle east nye selera ok.. Asyik maka. Dima Dima je kt Melaka so now we try tmpt lak. The environment very cozy gitu, selesa and konsep mm dlm khemah arap. Yg xbest mcm bau asap rokok, excuse me dlm aircond pon leh isap rokok ke?
Photobucket Pictures, Images and Photos
Kat kerusi tepi tu leh tarik langsur so privacy la sket kan... Korang nk comolot pon leh dlm tu... Opsss i mean makan pkai molot...

Photobucket Pictures, Images and Photos
Igt malay tp xreti malay, rerupe myammar. Manis jer...

Ni la rupe menunyer...
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos
Ni nama nyer urmm xigt futus kot? Ada keropok kat atas.. Rasa ?? So-so jer

Photobucket Pictures, Images and Photos
For drinks we order tahreeb to kt sini xpgl tahreeb sini yogurt jer, masaaaaaaaammmm se masaaaaaam nyer.... Huhu not recommended tuk pembenci masam masam.

Photobucket Pictures, Images and Photos
As for main course we order kabsa lamb favourite sepanjang zaman. Rasanye rempah mmg kuat giler. Org kata sedap, Liz rasa biasa je cuz klu rempah terlalu byk ni mmg xberapa nk suker.. Dima nye light2 gitu... And daging kambing kabsa ni mcm xsebati dgn nasik...

Photobucket Pictures, Images and Photos
Ni plak kabsa chicken, xtaw la apa rasa tuan makan kate sedap..

Photobucket Pictures, Images and Photos
Abis makan kitaorg try minuman panas lak, ni nama nye tutkih coffee, aaaaa sgt pahit dan payau... Cawan kecik yg amat...

Photobucket Pictures, Images and Photos
Ni plak iolsnte normal jer, flat white mmg superb sedap hehehe

Photobucket Pictures, Images and Photos
Owh lupe nk letak awal2 side dish mushroom soup: xtaw rasa caner bukan iols yg makan.

So total pemakanan kitaorg adalah RM117++ huhuhu price dia mmg double price dr Dima la huhu... Anyway still a nice place to hang out and rasa yg lain dr lain..

Dekat ngn restaurant ni Lot 10 sooooooo saje melawat H&M yg di katakan besttttt sgt2.

Photobucket Pictures, Images and Photos
Sgt crowded dgn manusia, harga baju pon biasa saje design pon biasa jer... Huhu

So korang klu ni dtg sini, Sahara Tent Restaurant sile klik gps anda

Sahara Tent Restaurant
Hotel Fortuna 87 Jalan Berangan, Kuala Lumpur
GPS coordinates: 3.146665189025582 (Latitude), 101.71015977859497 (Longitude).

1 comment:

  1. dh lama x g lot10...kenangan zaman muda2...;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...